Wykonanie
Czas przygotowania: 30 min.Lekki i aromatyczny obiadek :)Składniki200 g fileta z
łososia1 łyżka
majonezu1 łyżka
mioduprzyprawa do rybpieprz cytrynowysól100 g drobnego
makaronuu mnie kwiatuszki4-5
pieczarekkawałek
pora ok. 10 cm1 łyżka pesto zielonego
sól,
pieprzszczypiorek do posypaniaSposób przygotowania
Majonez,
miód i
przyprawy mieszamy.
Rybę układamy na folii aluminiowej, zalewamy marynatą. Na patelnię lub do garnka wlewamy
wodę na wysokość ok. 2 cm, zagotowujemy. Wkładamy zawiniętego w folię aluminiowa
łososia, przykrywamy i gotujemy 15-20 minut.
Pora kroimy w półplasterki, szklimy na rozgrzanym tłuszczu, dodajemy pokrojone
pieczarki, podsmażamy, doprawiamy
solą i
pieprzem. Dodajemy pesto i ugotowany
makaron. Mieszamy dokładnie.Na talerz wykładamy
makaron, i rozdrobnionego
łososia. Całość posypujemy
szczypiorkiem.Smacznego.Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL