ßßß Cookit - przepis na Indyk orientalny

Indyk orientalny

nazwa

Wykonanie

Kolejna inspiracja kuchnią chińską
Składniki
25 dkg fileta z indyka
25 dkg fasolki szparagowej
1/2 małej cukinii
garść grzybów mun
garść kiełków soi w zalewie
1/2 paczki makarony ryżowego (ok 50g)
marynata:
1 łyżka octu ryżowego
1 łyżka sosu sojowego ciemnego
2 łyżki sosu teriyaki
1/2 łyżki sosu chili czosnkowego
do smażenia:
olej arachidowy
Sposób przygotowania
Mięso pokroić w paski i wymieszać ze składnikami marynaty, odstawić do lodówki. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Grzyby mun namoczyć i pokroić w paski, cukinię pokroić w zapałki. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć mięso, zdjąć z patelni. Podsmażyć cukinię, dodać grzyby, fasolkę i kiełki soi. Podsmażyć kilka minut.
Makaron ryżowy zalać wrzątkiem, odcedzić i razem z mięsem dodać do warzyw. Podsmażyć kilka minut, doprawić sosem teriyaki.
Smacznego :)
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:http://czarrnaodkuchni.cba.pl/indyk_po_chinsku.htm