ßßß
Cookit - przepis na Indyk orientalny
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Indyk orientalny
Składniki
Filet z piersi indyka
Fasola szparagowa
Cukinia
Grzyby
Kiełki sojowe
Makaron ryżowy
Ocet ryżowy
Sos sojowy
Sos teriyaki
Chili
Czosnek
Olej
Wykonanie
Kolejna inspiracja kuchnią chińskąSkładniki25 dkg
fileta z indyka
25 dkg
fasolki szparagowej
1/2 małej
cukinii
garść
grzybów
mungarść
kiełków soi
w zalewie1/2 paczki
makarony ryżowego
(ok 50g)marynata:1 łyżka
octu ryżowego
1 łyżka
sosu sojowego
ciemnego2 łyżki
sosu teriyaki
1/2 łyżki sosu
chili
czosnkowego
do smażenia:
olej
arachidowySposób przygotowania
Mięso
pokroić w paski i wymieszać ze składnikami marynaty, odstawić do lodówki.
Fasolkę
ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki.
Grzyby
mun namoczyć i pokroić w paski,
cukinię
pokroić w zapałki. Na patelni rozgrzać
olej
, podsmażyć
mięso
, zdjąć z patelni. Podsmażyć
cukinię
, dodać
grzyby
,
fasolkę
i
kiełki soi
. Podsmażyć kilka minut.
Makaron ryżowy
zalać wrzątkiem, odcedzić i razem z
mięsem
dodać do warzyw. Podsmażyć kilka minut, doprawić
sosem teriyaki
.Smacznego :)Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:
http://czarrnaodkuchni.cba.pl/indyk_po_chinsku.htm
Przepisy powiązane
Składniki powiązane (0)