ßßß
Cookit - przepis na Gulasz fasolkowy
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Gulasz fasolkowy
Składniki
Filet z piersi indyka
Fasola szparagowa
Bób
Jogurt naturalny
Sól
Pieprz
Przyprawa do drobiu
Zioła prowansalskie
Papryka ostra
Wykonanie
Lekki, zdrowy, letni obiad :)Składniki20 dkg
fileta z indyka
2 garście
fasolki szparagowej
2 garście
bobu
1 mały
jogurt naturalny
sól
,
pieprz
przyprawa do drobiu
zioła prowansalskie
ostra papryka
Sposób przygotowania
Mięso
pokroić w kostkę, przyprawić i odstawić do lodówki.
Fasolkę
i
bób
ugotować na półtwardo. Odcedzić, przestudzić,
fasolkę
pokroić a
bób
obrać ze skórek.
Mięso
podsmażyć z każdej strony i podlać 1/2 szklanki
wody
.Do
mięsa
dodać
fasolkę
i
bób
, przykryć i dusić do miękkości warzyw. Doprawić do smaku. Wyłączyć gaz pod patelnią i zalać
jogurtem
. Wymieszać dokładnie.U mnie podany z
kaszą jęczmienną
. Smacznego :)Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:
http://czarrnaodkuchni.cba.pl/gulasz_fasolkowy.htm
Przepisy powiązane
Składniki powiązane (0)