Miałam mięsko, więc musiałam wymyślić, co z niego przygotować. Wyszło takie danie :)Składniki2 filety z udka kurczaka1/2 pora1/2 marchewki1/2 jogurtu naturalnego małego2 ząbki czosnku2 łyżki masłasól, pieprzjajkobułka tartaSposób przygotowaniaPora pokroić w półplasterki, marchewkę zetrzeć na drobnym oczku, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać masło i podsmażyć. Doprawić solą i pieprzem. Przestudzić.Mięso lekko rozbić jeśli ma kieszonkę na nadzienie i nafaszerować. Jeśli nie rozbić bardziej, nałożyć nadzienie i zwinąć w roladkę. Panierować dwukrotnie w jajku roztrzepanym z solą i pieprzem i bułce tartej. Usmażyć na małym ogniu na złoty kolor.Pozostałego pora z marchewką podgrzać, zdjąć z ognia i zalać jogurtem. Dokładnie wymieszać.U mnie z ryżem polanym sosem porowym i posypanym świeżo mielonym pieprzem i ze smażoną, czerwoną kapustą. Smacznego :)Darmowy Hosting CBA.PL