Wykonanie
Składnikiciasto:1 czubata szklanka
mąki1/2 kostki
margaryny Palma z Murzynkiem2-3 łyżki gęstej
śmietanyduża szczypta
solinadzienie:1
cukinia (ok. 0,5 kg)15 dkg
boczku2
cebule2
jajka100 ml
śmietanysól,
pieprzcurrydodatkowo:3 kanie i łyżeczka
masłaSposób przygotowaniaZ podanych składników zagnieść kruche ciasto. Rozwałkować i wyłożyć nim natłuszczoną formę na tartę. Nadmiar ciasta usunąć. Foremkę wstawić do lodówki, podobnie jak pozostałe ciasto.
Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, dodać pokrojony w paseczki
boczek. Podsmażyć 5 minut i dodać pokrojoną w kostkę
cukinię. Dodać
sól,
pieprz i
curry, podsmażyć 10 minut. Kanie pokroić, posolić i podsmażyć na masełku.
Jajka roztrzepać ze
śmietaną, doprawić
sola i
pieprzem. Farsz wyłożyć na przygotowane ciasto. Na wierzchu rozłożyć
grzybki. Zalać masą jajeczno-
śmietanową. Pozostałe ciasto rozwałkować, pokroić na paseczki i ułożyć kartkę. Zapiekać 30 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL