Szybkie i smaczne :) Składniki 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 marchewka kawałek pora 1 łodyga selera naciowego 1/2 słoika plastrów bambusa w zalewie 1/2 opakowania makaronu ryżowego wstążki marynata: 1 cm świeżego imbiru 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 1 łyżka oleju arachidowego 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka przyprawy do potraw chińskich ognista mieszanka przypraw Sposób przygotowania Filet pokroić w paski, dokładnie wymieszać ze składnikami marynaty (imbir zetrzeć na tarce). Odstawić do lodówki, najlepiej na kilka godzin. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju arachidowego. Podsmażyć mięso przez 5 minut. Zdjąć z patelni. Marchewkę pokroić w słupki i podsmażyć na pozostałym oleju przez 2-3 minuty. Pora pokroić w półplasterki, a selera w plasterki. Dodać do marchewki razem z osączonym bambusem. Smażyć 5 minut. Makaron przygotować zgodnie z instrukcją. Do warzyw dodać mięso. Podsmażyć 2-3 minuty. Do warzyw z mięsem dodać makaron i 2-3 łyżki sosu sojowego. Wymieszać. Podsmażyć minutę i gotowe :) Smacznego :) Darmowy Hosting CBA.PL