Śniadanie idealne w swojej prostocie. Po prostu nic więcej do szczęścia nie poptrzeba kiedy o poranku serwujemy sobie obłędnie czekoladowąkaszę z słodkim, dojrzałym bananem oraz porządną łychą masła orzechowego . Latem jadłam często kaszę gryczaną na surowo i tym razem też zalałam ją na noc zimną wodą, jednak po przepłukaniu rano trafiła nie do miksera, a garnuszka – razem z migdałowymmlekiem oraz kakao . Na koniec potowarzyszyła jej jeszcze czekolada i oczywiście banan. Podana bez zbędnych dodatków. Warto docenić naturalny smak.czekoladowa kasza gryczana z bananem podana z masłem orzechowymchocolate buckwheat with banana served with peanut butterSkładniki:5-6 łyżek kaszy gryczanej niepalonej (60g)szklanka zimnej wodyszklanka mlekamigdałowego (lub inne roślinne)łyżka naturalnego kakaokostka/dwie lub więcej (jak to woli) gorzkiej czekolady (tu:90%)opcjonalnie: łyżka syropu daktylowego/świeże daktyledojrzały bananorzechy lub masło orzechowe do podaniaKaszę zalać na noc zimną wodą. Rano opłukać i przełożyć do garnuszka. Gotować na mleku do zgęstnienia, razem z kakao. Na koniec wmieszać czekoladę oraz pokrojoną połówkę banana. Podawać z resztą banana i orzechami/masłem orzechowym. Smacznego!Czas upływa… Jest cenniejszy niż złoto, warto więc się zastanowić czy dobrze go wykorzystujemy.Twój dom może Ci zastąpić cały świat. Cały świat nigdy nie zastąpi Ci domu. – Autor nieznanyUdanego weekendu!