Wykonanie
RAW dzisiaj. Pierwszy raz z
kaszą gryczaną na słodko i jak to zazwyczaj bywa z debiutami - po nich wiem, że nie ostatni, bo takie śniadania potrafią zaskoczyć smakiem. Jedno z najsmaczniejszych połączeń, a w zasadzie dwa - słodki
banan z
kakao oraz
masło orzechowe . Na wierzch jeszcze wiórki
gorzkiej czekolady(nieco mniej raw) i trochę
daktyli . Krem smakował świetnie! Sycący też jest i na pewno zdrowy. Tak słodko rankiem - t a energia się przyda, szczególnie dzisiaj.
raw
orzechowo-
bananowy krem z
kaszy gryczanej z
kakao podany z
daktylami i
gorzką czekoladąraw nutty-
banana creamy buckwheat with cocoa served with dates and dark chocolate
Składniki:- 6 łyżek
kaszy gryczanej niepalonej (ok. 1/2 szklanki)- szklanka
wody- 1/4 szklanki
mleka- dojrzały
banan- łyżeczka
kakao- łyżka/łyżeczka
masła orzechowego- opcjonalnie coś do posłodzenia
Kaszę zalewamy na noc zimną
wodą. Rano należy ją odsączyć i przepłukać. Następnie przełożyć do miski, dodać resztę składników i dokładnie zmiksować. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!inspiracja~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Wiecie jaki dziś dzień? Pancake Day ! Nie do końca nasze święto, ale to dobry argument by usmażyć naleśniki... W takim razie, może by tak placki na obiad? Dla mnie bez problemu mogłoby tak być codziennie :)