Czy ktoś z was zastanawiał się jak smakuje zupa serowa? Ja również! Dziś zrobiłam ta zupę i spróbowałam. I stwierdzam ze jest smaczna i szybka przystawka i na pewno spodoba się tym którzy wręcz kochają ser pod każda postacią:)Składniki na 4 porcje : 1litr buliony mięsnego, 150- 200ml słodkiej śmietany,5 żółtek, 50g parmezanu, sol, gałka muszkatołowa,pieprz, oliwa z oliwek.Bulion podgrzać w garnku. Śmietanę, żółtka i parmezan dać do miski i wymieszać trzepaczka. Przyprawić sola i gałką muszkatołowa. Gorący bulion wlewać do mieszanki serowej ok. 2 chochle( tzn zarobić)uważać żeby żółtko się nie ścięło!! Potem wlać do reszty bulionu zarazem miksując blenderem i zagrzać ale nie gotować!! Zupę podawać w talerzu posypać pieprzem i polać odrobina oliwy z oliwek!!Ten przepis jest również z książki kucharskiej:) Mam nadzieje ze się wam spodoba ta zupka tak jak mi.