ßßß Cookit - przepis na Potrawka z pieczarek i mięsa z rosołu

Potrawka z pieczarek i mięsa z rosołu

nazwa

Wykonanie

Staram się by u mnie w kuchni nic się nie zmarnowało. Mięso jak i warzywa z niedzielnego rosołu wykorzystuję w kuchni np. do sporządzenia potrawki. W ten sposób niewielkim kosztem uzyskuję prosty, kolejny i szybki posiłek.
Składniki:
Pieczarki- 500g
Margaryna mleczna- 20g
Marchew ugotowana/ starta- 100g
Pietruszka ugotowana- 40g
2 udka z kurczaka ugotowane- 400g
Jogurt naturalny- 120g
Bulion- 1 szklanka
Sól
Pieprz
Zioła prowansalskie
Papryka słodka
Ryż brązowy- 100g
Przepis:
1. Pietruszkę, marchew i udko z kurczaka gotować około 40 minut. Ja użyłam warzywa i kurczaka z rosołu. Następnie warzywa i udko pokroić w drobną kosteczkę.
2.Pieczarki pokroić w cienkie plastry i podsmażyć w garnku do miękkości, ciągle mieszając. Dodać pokrojone warzywa, udko, bulion i przyprawy, wymieszać i gotować na małym ogniu. Zagęścić jogurtem naturalnym.
3. Ryż ugotować. Potrawkę p odawać z ryżem brązowym.
Jedna porcja potrawki dostarcza:
B-46 , 5 g T-31 g W- 51 g E- 639 kcal WW-5
Źródło:http://zapachywkuchni.blogspot.com/2015/10/potrawka-z-pieczarek-i-miesa-z-rosou.html