Staram się by u mnie w kuchni nic się nie zmarnowało. Mięso jak i warzywa z niedzielnego rosołu wykorzystuję w kuchni np. do sporządzenia potrawki. W ten sposób niewielkim kosztem uzyskuję prosty, kolejny i szybki posiłek.Składniki:Pieczarki- 500gMargaryna mleczna- 20gMarchew ugotowana/ starta- 100gPietruszka ugotowana- 40g2 udka z kurczaka ugotowane- 400gJogurt naturalny- 120gBulion- 1 szklankaSólPieprzZioła prowansalskiePapryka słodkaRyż brązowy- 100gPrzepis:1. Pietruszkę, marchew i udko z kurczaka gotować około 40 minut. Ja użyłam warzywa i kurczaka z rosołu. Następnie warzywa i udko pokroić w drobną kosteczkę.2.Pieczarki pokroić w cienkie plastry i podsmażyć w garnku do miękkości, ciągle mieszając. Dodać pokrojone warzywa, udko, bulion i przyprawy, wymieszać i gotować na małym ogniu. Zagęścić jogurtem naturalnym.3. Ryż ugotować. Potrawkę p odawać z ryżem brązowym.Jedna porcja potrawki dostarcza:B-46 , 5 g T-31 g W- 51 g E- 639 kcal WW-5