Wykonanie
FacebookGoogle+InstagramWspolpraca
Składniki:
pierś z kurczaka- 250g
szpinak mrożony- 150g
ser feta- 100g
śmietana 18%- łyżka
czosnek- 3 ząbki
masło- łyżeczka
przyprawa warzywnapieprzPrzepis:
1.
Szpinak podsmażyć na
maśle, aż do odparowania
wody. Następnie dodać
czosnek przeciśnięty przez praskę,
pieprz i
śmietanę-podsmażyć. Wrzucić pokruszony
ser feta i wymieszać- chwilę smażyć.
2.
Pierś z kurczaka przekroić na pół (nie do końca) wzdłuż dłuższego
boku, posypać
pieprzem i
przyprawą warzywną z obu stron.
3. Nanieść farsz i zwinąć. Zawijaniec obwiązać nitką by się nie rozsypywał.
4. Piec w piekarniku około 30 minut w temperaturze 170 stopni celcjusza.Następnie należy zdjąć nitkę i pokroić zawijaniec po skosie na 4 plastry.Potrawa dla dwóch osób, można podawać z
ziemniakami.Danie doskonałe dla smakoszy
szpinaku.Ilość porcji- 2Jedna porcja zawijańca dostarcza:B-38g T- 15g W-5g E- 300 kcal WW- 0 , 5LegendaB -
białkoT - tłuszczeW - węglowodanyE - energiaWW - Wymiennik węglowodanowyŁączna liczba wyświetleńPartnerstwoO mnieMarzena
D ietetyczka starająca się przygotowywać potrawy zgodnie z zasadami zdrowego żywienia, smakosz słodkich wypieków, lubiący spędzać czas odkrywając nowe smaki.W mojej kuchni można poczuć zarówno zapachy potraw dietetycznych jak i niedietetycznych.Chciałabym się z Państwem dzielić pomysłami na zdrowe i smaczne potrawy oraz udowodnić, że prawidłowe odżywianie może być proste i przyjemne.Od jakiegoś czasu na blogu nie znajdziecie
cukru i białej
mąki, które na stałe wyeliminowałam ze swojej kuchni/diety ;)Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.Kontakt:E-mail:
[email protected]