ßßß
Surówka z pora, z marchewką i jabłkiem. Świetnie smakuje zaraz po przygotowaniu, jak i następnego dnia.Domowa, zdrowa, bardzo dobra i bardzo chrupiąca :)Uwielbiam domowe surówki, a teraz kiedy zbliża się lato i sezon na warzywa, to w mojej kuchni, dominować będą tylko świeże suróweczki do obiadów.Składniki:1 duży por ( biała część plus trochę zielonej )1 marchewkapół jabłka2 łyżki jogurtu naturalnego, lub śmietanypół łyżki majonezusól, pieprzposiekana natka pietruszki ( opcjonalnie )Przygotowanie:Por kroimy na półksiężyce, marchew i jabłko ścieramy na mniejszych oczkach. Oczywiście wszystko wcześniej umyte :)Mieszamy wszystko w misce, dodajemy jogurt/śmietanę, majonez, natkę pietruszki i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dokładnie wymieszana, nasza surówka jest już gotowa.♥ Jeżeli o mnie chodzi, to można tą surówkę zjeść tak jak podałam z jogurtem i majonezem, ale i samą, jak na pierwszym zdjęciu, bez dodatków :)
Kategorie: