ßßß
Cookit - przepis na Smażone polędwiczki wieprzowe podane z konfiturą agrestowo-porzeczkową
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Smażone polędwiczki wieprzowe podane z konfiturą agrestowo-porzeczkową
Składniki
Polędwica
Ziemniak
Fasola szparagowa
Masło
Konfitura
Agrest
Natka pietruszki
Wykonanie
Mięso
ze słodkimi dodatkami to zdecydowanie nie mój faworyt kulinarny. Czasem jednak
miewa
się ochotę na to, co nie jest wśród ulubionych dań. Tak też było w przypadku tych polędwiczek . Zastanawiając się nad sposobem ich podania, wpadłam na pomysł by wykorzystać przygotowane kilka dni wcześniej
konfitury
.500 g
polędwicy
wieprzowej300 g
ziemniaków
300 g
fasoli szparagowej
1 łyżka
masła
konfitura
agrestowo
-porzeczkowa (przepis znajduje się tu)1 łyżka
masła
liście shiso,
natka pietruszki
Polędwiczki
kroimy w plasterki o grubości około 6-9 milimetrów. Przyprawiamy je, dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie smażymy
mięso
na
oliwie z oliwek
(stopień wysmażenia w zależności od upodobań). W miedzyczasie gotujemy
ziemniaki
i
fasolkę szparagową
. Po odlaniu
fasolki
dodajemy do garnka łyżkę
masła
i dokładnie mieszamy.
Polędwiczki
z
konfiturą
agrestowo
-
porzeczkową
(na wierz której dajemy trochę drobno posiekanych liści shiso) podajemy z
fasolą szparagową
z
masłem
oraz
ziemniakami
posypanymi
natką pietruszki
.
Źródło:
http://www.kuchniokracja.hanami.pl/index.php/smazone-poledwiczki-wieprzowe-podane-z-konfitura-agrestowo-porzeczkowa
Przepisy powiązane
Pieczone ziemniaki - garnek rzymski
Marchewka z fasolą
Złote gniazda
Ziemniaczane babeczki
Puree ziemniaczane
Składniki powiązane (0)