Wykonanie
Nie ma nic lepszego na początek tygodnia, jak pyszne ciasto. Do tego kubek
kawy lub
herbaty i świat robi się trochę słodszy.1000 g
sera do serników130 g
cukru200 ml
śmietany kremówki 30%4
jajka2 łyżki
mąki ziemniaczanej2 łyżki ekstraktu
waniliowego130-150 g
krówekSer,
cukier,
jajka,
mąkę ziemniaczaną, ekstrakt
waniliowy i kremówkę wrzucamy do miski po czym całość miksujemy mikserem na gładką masę. Masę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia oraz wysmarowanej
masłem, następnie na wierzchu układamy pokrojone na kawałki
krówki. Sernik wstawiamy na 65-70 minut do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni. Po 30-40 minutach pieczenia przykrywamy sernik folią aluminiową albo papierem do pieczenia (dzięki temu sernik pozostanie dość jasny).