Wykonanie
            Nie ma nic lepszego na początek tygodnia, jak pyszne ciasto. Do tego kubek 
kawy lub 
herbaty i świat robi się trochę słodszy.1000 g 
sera do serników130 g 
cukru200 ml 
śmietany kremówki 30%4 
jajka2 łyżki 
mąki ziemniaczanej2 łyżki ekstraktu 
waniliowego130-150 g 
krówekSer, 
cukier, 
jajka, 
mąkę ziemniaczaną, ekstrakt 
waniliowy i kremówkę wrzucamy do miski po czym całość miksujemy mikserem na gładką masę. Masę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia oraz wysmarowanej 
masłem, następnie na wierzchu układamy pokrojone na kawałki 
krówki. Sernik wstawiamy na 65-70 minut do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni. Po 30-40 minutach pieczenia przykrywamy sernik folią aluminiową albo papierem do pieczenia (dzięki temu sernik pozostanie dość jasny).
