ßßß
Jednym z szybkich i prostych dań, jakie można przygotować czekając na gości, są ciasteczka z ciasta francuskiego z różnymi nadzieniami. Zrobienie tej przekąski nie zajmuje więcej niż 5 minut (czas pieczenia to dodatkowe 13-15 minut).Składniki:gotowe ciasto francuskiewędlina, żółty serszpinak, pasta rybna, ser fetaCiasto francuskie kroimy na prostokątne kawałki szerokości 5-6 cm i długości 12-15 cm. Nakładamy nadzienie i zaklejamy. Przy pomocy widelca robimy szlaczek wokół. Tak przygotowane przekąski pieczemy przez 13-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.Podobne wpisyZapiekanka ze szparagami z szynką sezonowanąCiasto francuskie z musem czekoladowym, orzechami laskowymi i beząCiasto francuskie z budyniem i świeżymi jagodamiGruszki z mascarpone i cynamonem we francuskim cieścieCiasto francuskie z gorgonzolą i gruszkami