ßßß
 
            
         200 g mąki100 g cukru2 jajka60 g masłapół łyżeczki sody20 g czekoladyszczypta solikropki i igły czekoladoweMieszamy mąkę, cukier, sól oraz sodę, następnie dodajemy roztopione masło i jajka. Całość dobrze zagniatamy. Niewielką część ciasta mieszamy z roztopioną czekoladą do momentu, aż masa będzie jednorodna.
200 g mąki100 g cukru2 jajka60 g masłapół łyżeczki sody20 g czekoladyszczypta solikropki i igły czekoladoweMieszamy mąkę, cukier, sól oraz sodę, następnie dodajemy roztopione masło i jajka. Całość dobrze zagniatamy. Niewielką część ciasta mieszamy z roztopioną czekoladą do momentu, aż masa będzie jednorodna. Jasne ciasto rozwałkowujemy, po czym przy pomocy noża wycinamy z niego głowę postaci. Z ciemnego rozwałkowanego ciasta w podobny sposób wycinamy kapelusze. Oczy robimy z kropek czekoladowych, a buzię z igieł. Doklejamy kapelusz do głowy. Ciastka pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 12-15 minut.
Jasne ciasto rozwałkowujemy, po czym przy pomocy noża wycinamy z niego głowę postaci. Z ciemnego rozwałkowanego ciasta w podobny sposób wycinamy kapelusze. Oczy robimy z kropek czekoladowych, a buzię z igieł. Doklejamy kapelusz do głowy. Ciastka pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 12-15 minut.