Wykonanie
            Kruche 
ciasteczka z 
cukierkami. Są kolorowe i od razu poprawiają humor:)Nie są słodkie - są maślane, delikatne i kruche, a w dodatku pięknie pachną i dobrze smakują.Co jeszcze za nimi przemawia? Są łatwe i szybkie w przygotowaniu.Składniki na około 28 sztuk:2 i 1/3 szklanki 
mąki2/3 szklanki 
cukru200 g miękkiego 
masła1 
jajko1 płaska łyżeczka 
sodyszczypta 
soli4 krople zapachu śmietankowego/waniliowegook 200 g drażetekMusimy pamiętać, aby wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej.W misce mieszamy składniki suche - 
mąkę, 
sól i 
sodę. W drugiej misce na puch ucieramy mikserem 
masło z 
cukrem. Następnie zwalniamy obroty i dodajemy 
jajko oraz 
zapach śmietankowy (
waniliowy). Na koniec dodajemy 
mąkę, 
sól i 
sodę i delikatnie mieszamy. Z ciasta formujemy kulki, układamy je w odstępach (bo trochę urosną) na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczamy i wciskamy kilka drażetek. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut.Życzę miłej zabawy i udanych wypieków:)

