Wykonanie
Jesień to dla mnie nie tylko czas zup i dań
mięsnych, to również sezon, w którym częściej piekę. W szczególności są to ciasta z dużą ilością
czekolady, kajmaku, a także przeróżne serniki. Dziś przepis na bardzo
czekoladowe i wilgotne brownie z dodatkiem sezonowej dyni .Brownie
dyniowe – przepis:100 g
mąki300 g pieczonego miąższu z dyni200 g
gorzkiej czekolady120 g
masła150 g
cukru6
jajek1 płaska łyżeczka
proszku do pieczeniaCzekoladę z
masłem rozpuszczamy w kąpieli
wodnej.
Jajka ubijamy z
cukrem przez 5-6 minut. Następnie dodajemy
czekoladę z
masłem oraz
proszek do pieczenia i miksujemy. Później dodajmy pieczony miąższ dyni, mieszamy. Na sam koniec dosypujemy
mąkę. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy na blachę albo do formy (moja miała 24 x 34 cm) i pieczemy przez 45-50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
