Wykonanie
Składniki1 średnia
kapusta pekińska1
marchew1
porsólpieprz1 łyżeczka
cukru1 saszetka
oleju sezamowego (30 ml)Czas przygotowania: 10 minutWiosna wreszcie się zbliża. Już czuć w powietrzu. Może krokusy jakoś jeszcze powstaną
spod tej śnieżnej czapy. W każdym razie aż się prosi, aby na
stole zaczęło się pojawiać więcej surówek.Dzisiaj szybka surówka z
kapusty pekińskiej. Pisać szczególnie nie ma o czym.
Kapustę kroję drobno,
marchew ścieram na grubych oczkach,
pora drobno siekam, pozostałymi składnikami doprawiam. I na końcu
olej. Ostatnio dostałam
olej sezamowy w saszetce. Firma biolevita nie była mi wcześniej w ogóle znana. W każdym razie jak zdążyłam się później dowiedzieć, produkuje właśnie
oleje sałatkowe.Wypróbowałam w końcu ten
olej. Ma dość intensywny smak i na pewno nieco zaskakujący. Pierwszy kęs może być z lekka szokujący dla podniebienia przyzwyczajonego do
oliwy z oliwek i zwykłego
oleju. Ale już przy drugim jest po prostu smaczny i pachnący. Tak więc ze spokojnym sumieniem
mogę ten
olej polecić (ach, żeby mi jeszcze płacili za tę reklamę ;)Smacznego!
Podobne przepisy
Pieczone
żeberkaSchab duszony w całości z warzywami
Zielona sałatka zimowa
Kaczka z patelni z zasmażanymi
buraczkamiNaleśniki z
mięsem