Kurczak … jogurt naturalny … grill … ciekawe i smaczne połączenie. Polecam do wypróbowania podczas weekendowego grillowanieSkładniki:1 podwójna pierś z kurczaka400 g jogurtu naturalnego1 płaska łyżeczka soli morskiej½ łyżeczki ostrej papryki1 łyżeczka słodkiej papryki½ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzuDodatkowo:patyczki do szaszłykówWykonanie:Patyczki namaczamy w wodzie (zapobiegnie to ich spalaniu na gorącym grillu).Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie kroimy w grubszą kostkę (ok. 4×4 cm) . Do większej miski wlewamy jogurt naturalny, dodajemy sól, pieprz i paprykę. Mieszamy i dodajemy kawałki kurczaka. Pokrywamy całe mięso marynatą i odstawiamy na pół godziny. Kawałki kurczaka wyciągamy z marynaty i nadziewamy na patyczki. Grillujemy do czasu, aż mięso zmięknie i nabierze złotego koloru.Smacznego!