Mimo wielkiej miłości do warzyw i dań wegetariańskich, co niedzielę mięso na stole się pojawia- mąż też musi być kiedyś zadowolony ;) Dziś mięso ze szparagami, w końcu tyle na nie czekaliśmy!Składniki (na 4 zawijańce):podwójna pierś kurczaka2 szparagi białe (2 większe albo 4 cienkie)sól morska, pieprzpapryka słodka mielonaolej do smażenia (2-3 łyżki)Przygotowanie:Z piersi kurczaka wyciąć 4 kotlety, delikatnie je rozbić, doprawić solą i pieprzem.Szparagi obrać, przeciąć na pół i ułożyć na kotlecie.Mięso zawinąć wokół szparaga, spiąć wykałaczką, obsypać słodką papryką.Obsmażyć na gorącym oleju z dwóch stron, podlać gorącą wodą (1/3 szklanki) i dusić pod przykryciem ok 15 minut.