Małe serniczki o delikatnym kawowym smaku, uwieńczone wiśniami w słodkim złocistym syropie. Serniczki pieczone w formie na muffiny, na spodzie z ciastekbiszkoptowych nasączonych kawą. Bardzo szybki i pyszny deser.Składniki na 12 sztuk:300 g twarogu½ szklanki cukru pudru1 jajko1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej¼ szklanki śmietany kremówki 36%Dodatkowo:12 okrągłych biszkoptów1/3 szklanki świeżo zaparzonej kawy do nasączenia biszkoptów1 szklanka wydrążonych wiśni3 łyżki golden syropu(można zastąpić miodem)Wykonanie:Blachę na muffiny wykładamy papilotkami. Do każdej foremki układamy po jednym biszkopcie, górą do dołu. Każde ciastko nasączamy 1-2 łyżeczki kawy. Odstawiamy. W śmietanie rozpuszczamy kawę. Odstawiamy. Twaróg mielimy dwukrotnie przez maszynkę ( ja użyłam blendera). Do zmielonego sera dodajemy śmietanę z kawą, jajko, oraz cukier puder. Całość miksujemy do uzyskania gładkie, jednolitej masy. Masę serową wykładamy na biszkopty i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 170 st. C na ok. 30 minut.Wiśniowy syropDo małego rondla wrzucamy wydrążone wiśnie, wlewamy golden syrop. Gotujemy na małej mocy palnika, do momentu lekkiego zagęszczenia syropu. Odstawiamy do przestygnięcia. Serniczki przed podaniem polewamy wiśniowym syropem.Smacznego!