W mojej rodzinie sernik pojawia się kiedy tylko może. Święta, urodziny, niedziela czy po prostu do po południowej kawy. Ulubiony. Wariacji jest wiele. Tato uwielbia sernik na zimno, mama znowu musi mieć na kruchym spodzie lub z rosą, a dla mnie musi być aksamitny i kremowy .Skoro uwielbiam sernik, a kawa jest dla mnie nektarem Bogów postanowiłam połączyć je razem.Wyszedł na prawdę pyszny, prosty i szybki sernik.12-15 biszkoptów2 espresso1kg twarogu4 jajka100ml śmietanki 30%1 budyń waniliowy200g cukru pudru100g czekolady mlecznej50ml śmietanki 30%Biszkopty nasączyć kawą.Twaróg zmiksować z kremówką, jajka ubić z cukrem pudrem i połączyć składniki. Delikatnie, ale dokładnie wymieszać z budyniem.Blaszkę wyłożyć biszkoptami i zalać masą serową.Piec 50-60min w 160stopniach.Po ostudzeniu polać czekoladą rozpuszczoną z kremówką.