Wykonanie
Delikatne, maślane … kruche
ciasteczka z odrobiną
marmolady porzeczkowej … zawsze dobrze smakują z filiżanką
kawy lub
herbaty!
Składniki:
350 g
mąki pszennej200 g miękkiego
masła2
jajka½ szklanki drobnego
cukruszczypta
soliDodatkowo:
1/3 szklanki
marmolady, dałam
porzeczkowąWykonanie:
Piekarnik nastawiamy na 180 st. C (z termoobiegiem). Blachy z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Odstawiamy.
Do miski przekładamy
masło dodajemy
cukier i miksujemy na puszystą gładką masę. Dodajemy
jajka i ponownie miksujemy. Następnie cały czas miksując partiami wsypujemy
mąką wraz ze szczyptą
soli. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i wyciskamy na blachę. W każdym
ciasteczku robimy na środku palcem wgłębienie, w które nakładamy odrobine
marmolady.
Ciasteczka wstawimy do piekarnika i pieczemy do czasu aż się ładnie zarumienią.
Smacznego!