Wykonanie
            Miałam ochotę na coś 
drożdżowego z 
marmoladą. Może jakąś bułeczkę. Znalazłam przepis na stronie http://zpierwszegotloczenia.pl/przepis/slodkie-drozdzowki . Odrobinę go zmodyfikowałam. ;)Składniki:75 g 
masła250 ml 
mleka25 g świeżych 
drożdżyszczypta 
soli70 g 
cukru + 2 łyżeczki500 g 
mąki pszennejmarmoladajajko do posmarowania
Mleko i 
masło rozpuścić z 
cukrem. Wszystko podgrzać. Pokruszyć 
drożdże, wymieszać z 2 łyżeczkami 
cukru oraz 
solą. 
Mąkę przesiać. Wlać do niej 
drożdże i podgrzane składniki. Wyrobić dokładnie ciasto. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Po wyrośnięciu jeszcze raz dokładnie wyrobić. Rozwałkować, pociąć na równe prostokąty. Każdy z nich naciąć na 4 paski do 1/3 długości, nałożyć po łyżeczce 
marmolady. Zawinąć. Uformowane bułeczki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w sporych odstępach. Odstawić do wyrośnięcia na ok. 10-15 min. Kiedy podrosną, posmarować roztrzepanym 
jajkiem. Piec w temp. 220ºC przez 10 min. Studzić na kratce. Przed podaniem posypać 
cukrem pudrem.Tak wyglądały przed upieczeniem:

A tak po:

Smacznego ;)