Z dobrodziejstw Puszczy Zielonki … grzyby kanie, potocznie zwane sowami … przyrządzone tradycyjnie w panierce z bułki tartej … smażone z gałązką rozmarynu … podawane gorące z kawałkiem pieczywa.Składniki:grzyby kanie½ szklanki mąki pszennej½ szklanki bułki tartej2 jajkasólpieprzolej do smażeniaOpcjonalnie:gałązka rozmarynuWykonanie:Kanie obieramy z zanieczyszczeń, odrywamy nogi, z kapeluszy wykrawamy twarde części.Grzyby myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy.Na patelni rozgrzewamy olej. Każdy kawałek grzyba solimy i pieprzymy, a następnie panierujemy jak kotleta, w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor z gałązką rozmarynu. Podajemy gorące z kawałkiem ulubionego pieczywa.Smacznego!