Idealne ciasteczka dla dzieci … kolorowe i wesołe … chrupiące i pachnące orzechami ….Składniki:300 g mąki100 g masła3/4 szklanka cukru3 łyżki masła orzechowego (przepis na domowe masło orzechowe znajdziecie tutaj)1 jajko½ łyżeczki sody oczyszczonej100 g kolorowych drażetek czekoladowychWykonanie:Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sodę, mieszamy i odstawiamy.Masło z cukrem, masłem orzechowym i jajkiem ucieramy na gadką jednolitą masę. Dalej ucierając lub miksując za pomocą końcówek do wyrabiania ciasta dodajemy stopniowo mieszaninę mąki i sody. Z wyrobionego ciast odrywamy po kawałku i formujemy kulki wielkości orzecha wołoskiego. Ciastka lekko spłaszamy i układamy na nich po kila drażetek. Ciastka ukladmy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w większych odstępach (ciasteczka prawie podwoja swoja średnicę),a nastepnie pieczemy ok. 15 minut w temp. 180 st. C.Smacznego!