Wykonanie
            
Dziś przepis na kolejne proste ciasto z dodatkiem 
owoców. 
Banany sprawiają, że babka jest miękka i wilgotna; należy tylko pamiętać, żeby użyć bardzo dojrzałych, sczerniałych 
owoców - wtedy uzyskamy intensywny 
bananowy i słodki smak. Do tego wypieku możemy użyć dowolnych dodatków, ja zawsze wrzucam do ciasta kawałki 
czekolady, ale będzie pyszne również z 
orzechami lub 
bakaliami. Naprawdę polecam, bo to jedno z naszych ulubionych ciast:) Smacznego:)Źródło: http://www.mojadelicja.pl/ciasto-bananowe/4 bardzo dojrzałe 
banany (sczerniałe),3/4 szklanki 
cukru,łyżeczka 
sody oczyszczonej,1 i 1/2 szklanki 
mąki,
jajko,50g roztopionego 
masła,tabliczka 
czekolady pokrojonej na drobne kawałkiDo miski przesiać 
mąkę z 
sodą oczyszczoną. W drugiej misce rozgnieść widelcem 
banany, następnie wsypać 
cukier i wymieszać szybko trzepaczką. Do 
owoców dodać 
jajko, roztopione i ostudzone 
masło, 
mąkę z 
sodą oraz 
czekoladę. Wszystko szybko wymieszać. Gotowe ciasto wyłożyć do foremki keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 55-60 minut (lub do suchego patyczka) w 175 stopniach. Po ostudzeniu posypać 
cukrem pudrem.