Wykonanie
            

Składniki:200g 
kolorowego makaronu, świderki,puszka 
kukurydzy (285g po odsączeniu),1 wędzone 
udko kurczaka (300g),1/2 czerwonej świeżej 
papryki,1/2 żółtej świeżej 
papryki,1/2 
cebuli,2 większe 
ogórki kiszone,garść 
natki pietruszki,
sól, 
pieprz,
majonez.Przygotowanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie, a po ugotowaniu przelać zimną 
wodą i pozostawić na durszlaku do całkowitego ostygnięcia. 
Kukurydzę odsączyć. 
Mięso odzielić od kości i pokroić na mniejsze kawałki. 
Papryki, 
ogórki i 
cebulę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki posolić, popieprzyć, dodać 
majonez i wymieszać. Górę sałatki obsypać posiekaną 
natką pietruszki.


Smacznego!!!