ßßß
Cookit - przepis na Sposób przygotowania:
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Sposób przygotowania:
Składniki
Kalarepa
Masło
Czosnek
Bulion warzywny
Śmietana kremówka
Kurkuma
Imbir
Przyprawa uniwersalna
Pieprz
Sól
Natka pietruszki
Sos tabasco
Wykonanie
Przepis na dwie porcjeSkładniki:3
kalarepki
2 łyżki
masła
4 ząbki
czosnku
200 ml
bulionu warzywnego
100 ml
śmietanki 30%
2 łyżeczki
kurkumy
1/2 łyżeczki mielonego
imbiru
1 plaska łyżka
przyprawy uniwersalnej
pieprz
i
sól
do smaku3 krople
sosu tabasco
garść posiekanej
natki pietruszki
Obrana
kalarepkę
pokroić w plastry.
Masło
rozpuścić w rondlu i podsmażyć na nim
kalarepę
z drobno posiekanym
czosnkiem
.Gdy
kalarepa
zacznie się rumienić całość zalewamy
bulionem
i gotujemy całość, aż
kalarepa
będzie miękka, ale nadal chrupiąca.
Śmietanę
mieszamy z
kurkumą
, sosem
chili
i
imbirem
. Wlewamy do
kalarepy
i gotujemy, aż sos nam zgęstnieje. całość przyprawiamy
solą
i
pieprzem
. Podajemy gorące posypane świeżą
natka pietruszki
.
Źródło:
http://wmojejkuchni-ak.bloog.pl/id,342372402,title,Kalarepa-z-czosnkiem,index.html
Przepisy powiązane
Topinambur duszony na masełku
Tak więc masło czosnkowe.
PSTRĄG FASZEROWANY
Stek wołowy z masłem pietruszkowo – czosnkowym
Roladki drobiowe z pietruszką,papryką.
Składniki powiązane (0)