ßßß Cookit - przepis na Sposób przygotowania:

Sposób przygotowania:

nazwa

Wykonanie

Przepis na dwie porcje
Składniki:
3 kalarepki
2 łyżki masła
4 ząbki czosnku
200 ml bulionu warzywnego
100 ml śmietanki 30%
2 łyżeczki kurkumy
1/2 łyżeczki mielonego imbiru
1 plaska łyżka przyprawy uniwersalnej
pieprz i sól do smaku
3 krople sosu tabasco
garść posiekanej natki pietruszki
Obrana kalarepkę pokroić w plastry. Masło rozpuścić w rondlu i podsmażyć na nim kalarepę z drobno posiekanym czosnkiem.
Gdy kalarepa zacznie się rumienić całość zalewamy bulionem i gotujemy całość, aż kalarepa będzie miękka, ale nadal chrupiąca.
Śmietanę mieszamy z kurkumą, sosem chili i imbirem. Wlewamy do kalarepy i gotujemy, aż sos nam zgęstnieje. całość przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy gorące posypane świeżą natka pietruszki.
Źródło:http://wmojejkuchni-ak.bloog.pl/id,342372402,title,Kalarepa-z-czosnkiem,index.html