Wykonanie
SkładnikiCiasto1 1/4 szklanka
mąki2
żółtkaszczypta
soli1/2 kostki
margarynymała szczypta
sodymała
cukinia4
parówki1
cebulaser żółtyczubryca zielona
czosnek granulowanySposób przygotowaniaSkładniki na ciasto łączymy ze sobą i dokładnie wyrabiamy, rozwałkowujemy na nie za cienki placek i wykładamy nim wysmarowaną formę do tarty, nakłuwając dno ciasta widelcem. Pieczemy od 15 minut w rozgrzanym piekarniku. Po tym czasie wyjmujemy cisto z piekarnika na dno układamy pokrojoną podduszoną
cebulę z
parówkami, posypujemy
startym serem i
czosnkiem, następnie
cukinię umytą i pokrojoną na cienkie plastry, posypujemy czubrycą zieloną i startym
żółtym serem, zapiekamy jeszcze około 15 minut.Spożywamy na ciepło lub na zimno. Smacznego :)