Wykonanie
Pyszna słona przekąska, dla miłośników
cebulowych przysmaków. Mniam!

Składniki:60 dag
mąki,25 dag
margaryny ,2 białe
cebule,2
żółtka jaja,1 łyżka
maku,1 łyżeczka
octu,
sól do smaku,szczypta
sody oczyszczonej,papier do pieczenia.Wykonanie:
Mąkę wsypać do miski, dodać posiekaną
margarynę,
żółtka,
mak,
ocet,
sodę oczyszczoną,
sól do smaku i zarobić ciasto. Następnie dodać posiekaną drobno
cebulę i dokładnie jeszcze raz wyrobić ciasto. Rozwałkować na posypanej
mąką stolnicy i literatką wycinać krążki.

Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,

nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni, piec 20 minut.