Wykonanie

Robi się je łatwo i z powszechnie dostępnych składników.Pyszne! Polecam :)Przepis pochodzi z bloga Moje Wypieki .Składniki : (50-55
ciasteczek)200 g miękkiego
masła3/4 szklanki fruktozy/cukru
brzozowego cukru (dzięki temu będą bardziej chrupiące)1 duże
jajko1 łyżeczka ekstraktu z
wanilii1 szklanka
mąki pszennej3/4 łyżeczki
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
sody oczyszczonejszczypta
soli2,5 szklanki
płatków owsianych górskich

Wykonanie :
Masło utrzeć (zmiksować) na puch, pod koniec wsypując fruktozę (
cukier brzozowy) i dalej miksując. Dodać
jajko i zmiksować. Wsypać pozostałe składniki na jeden raz i zmiksować.

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta robić kulki wielkości
orzecha włoskiego (lub większe, wedle uznania), spłaszczyć je ręką/łyżką. Układać na blaszce w sporych odstępach. Piec w temperaturze 180ºC przez około 15 – 17 minut do lekkiego zbrązowienia (piekłam 14 minut). Chwilę odczekać przed zdjęciem z blachy,
potem studzić na kratce.Smacznego :)

POLECAM TAKŻE:
Razowe ciasteczka z dodatkiem
płatków owsianych i
czekolady
Owsiane florentynki .