Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Właściwie to było moje dzisiejsze śniadanie
Jejku! Już nie
mogę się doczekać pełnego sezonu na to warzywo, w tym roku rozbudowuję swoją działalność przetwórczą i
dżemu rabarbarowego będzie co najmniej 30 słoików ( lub więcej ). Na pewno widzieliście go w wielu moich potrawach na blogu. Moim zdaniem
rabarbar to prawdziwe cudo, a z
wanilią jest po prostu niesamowite.

Składniki:150-200 g ( op. )
serka wiejskiego500 g
rabarbaru2-3 łyżki
cukru z
wanilią klik1 łyżka
cukru np. brązowego2 łyżki granoli klikPrzygotowanie:
Rabarbar myjemy, oczyszczamy z twardych błon, kroimy w kostkę ( około 1 cm x 1cm ) zasypujemy
cukrami i odstawiamy na 3-4 godziny. Po tym czasie warzywo podsmażamy w powstałym soku aż zmięknie ( około 5 minut ) i studzimy. Najlepiej jest to zrobić dzień wcześniej.Zimny
rabarbar wylewamy na
serek, posypujemy granolą.Smacznego!

a tu
rabarbar w plenerzeidealne wiosenno letnie śniadaniePowiązane notki:Krem
ciasteczkowy na śniadanie„Indyjska”
kasza manna czyli nuty orientu na śniadanieNocna owsianka na drugie śniadanie!Ekspresowe Śniadanie mistrzów :
ciasto francuskie i pancakes
bananowePancakes
ciasteczkowe – przepis w 5 minut!