Wykonanie

Jakoś mi dziś dziwnie i smutno... z jednej strony targa mną lekki dysonans podecyzyjny, z drugiej okazuje się, że osoba, z którą współpracowałam, której ufałam w pewien sposób mnie zdradziła i nadal udaje, ze wszystko jest w porządku...
dziwne to... ludzie się starzeją, wydawałoby się, że nabierają jakiejś powagi, a tu zonk za zonkiem...
siedzę tak i myślę o tym wszystkim i czym prędzej skończy się ten tydzień tym lepiej - chciałoby się powiedzieć dla wszystkich, ale zdecydowanie dla mnie... w tych rozmyślaniach zupełnie nie zauważyłam, ze już do 22-giej... do tego mąż daleko... jak jest miejscu to różnie to bywa w ostatnim czasie, chyba jak wszędzie, ale jak daleko - to źle :-( Może jutro humor mi się poprawi, mam zamiar go sobie poprawić, chociaż jeszcze nie wiem jak...
póki co opycham się
ciastkami - sama wymyśliłam kombinację, to sama zjem, innych chętnych nie widzę ;-)SKŁADNIKINa masę
serową:2
serki wiejskie1
budyń waniliowy bez
cukru1
jajko1
cukier waniliowy4 łyżki
cukru pudru4 łyżki
kaszy mannyDodatkowo:1 opakowanie
ciasta francuskiegoczereśnie (ile chcecie, ja wykorzystałam 2 sztuki na 1
ciastko)
Serki odcedzamy (muszą zostać same kulki) i wkładamy do miski, dodajemy pozostałe składniki i miksujemy. Gotową masę odstawiamy na ok. 20 minut.
Czereśnie drylujemy.
Ciasto francuskie rozwijamy na stolnicy - możecie lekko rozwałkować, ale minimalnie - i kroimy na 12 kwadratów. Na środku każdego rozsmarowujemy masę
serową (jej gęstość zależy od tego jak bardzo odsączycie
serek), układamy
czereśnie i zlepiamy dwa przeciwległe rogi ciasta, a dwa kolejne zostawiamy w spokoju. Układamy
ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 - 25 minut.I to wszystko, a niesamowicie pyszne i aromatyczne :-)