ßßß
Składniki:150-200 g ( op. ) serka wiejskiego500 g rabarbaru2-3 łyżki cukru z wanilią klik1 łyżka cukru np. brązowego2 łyżki granoli klikPrzygotowanie:Rabarbar myjemy, oczyszczamy z twardych błon, kroimy w kostkę ( około 1 cm x 1cm ) zasypujemy cukrami i odstawiamy na 3-4 godziny. Po tym czasie warzywo podsmażamy w powstałym soku aż zmięknie ( około 5 minut ) i studzimy. Najlepiej jest to zrobić dzień wcześniej.Zimny rabarbar wylewamy na serek, posypujemy granolą.Smacznego!
a tu rabarbar w plenerzeidealne wiosenno letnie śniadaniePowiązane notki:Krem ciasteczkowy na śniadanie„Indyjska” kasza manna czyli nuty orientu na śniadanieNocna owsianka na drugie śniadanie!Ekspresowe Śniadanie mistrzów : ciasto francuskie i pancakes bananowePancakes ciasteczkowe – przepis w 5 minut!