Wykonanie
Ten sernik robiłam jakiś czas temu, całkiem o nim zapomniałam..przepis znalazłam tutaj, zrobiłam ciut inaczej,bo na spodzie z pokruszonych
biszkoptów i na wierzch dałam
herbatniki..w
sumie sernik był dobry, ale jak dla mnie za "rzadki", ciężko było ukroić..1 kg
twarogu1 szklanka
cukru4
żółtka2 płaskie łyżki
mąki ziemniaczanej3
cukry waniliowe1 łyżka
masładodatkowo:120 g
biszkoptów70 g
masłaherbatnikiBiszkopty rozdrobnić w malakserze, dodać rozpuszczone
masło.Wymieszać , wyłożyć dno blaszki i wstawić do lodówki.
Ser przekręcić przez maszynkę lub dokładnie zmiksować, przełożyć do garnka, dołożyć pozostałe składniki i gotować 10 minut stale mieszając. Wylać na wcześniej przygotowany spód.Na wierzch ułożyć
herbatniki, dowolnie udekorować. Pozostawić do ostygnięcia do lodówki.