Wykonanie
            
Ten sernik robiłam jakiś czas temu, całkiem o nim zapomniałam..przepis znalazłam tutaj, zrobiłam ciut inaczej,bo na spodzie z pokruszonych 
biszkoptów i na wierzch dałam 
herbatniki..w 
sumie sernik był dobry, ale jak dla mnie za "rzadki", ciężko było ukroić..1 kg 
twarogu1 szklanka 
cukru4 
żółtka2 płaskie łyżki 
mąki ziemniaczanej3 
cukry waniliowe1 łyżka 
masładodatkowo:120 g 
biszkoptów70 g 
masłaherbatnikiBiszkopty rozdrobnić w malakserze, dodać rozpuszczone 
masło.Wymieszać , wyłożyć dno blaszki i wstawić do lodówki. 
Ser przekręcić przez maszynkę lub dokładnie zmiksować, przełożyć do garnka, dołożyć pozostałe składniki i gotować 10 minut stale mieszając. Wylać na wcześniej przygotowany spód.Na wierzch ułożyć 
herbatniki, dowolnie udekorować. Pozostawić do ostygnięcia do lodówki.