ßßß
1 kg twarogu1 puszka masy krówkowej3 jajka L4 łyżki cukru2 łyżki mąki ziemniaczanej100g masła100g herbatników + 2-3 do posypania1. Herbatniki kruszymy za pomocą wałka. Masło rozpuszczamy, dodajemy pokruszone herbatniki i dokładnie mieszamy. Herbatnikami wyklejamy formę (tortownicę lub blaszkę około 25x35cm).2. Twaróg, jajka, cukier, masę krówkową i mąkę dokładnie miksujemy (trochę masy krówkowej zostawiamy by posmarować nią gotowe ciasto). Masę przekładamy do formy.3. Pieczemy w temperaturze 130 stopni przez około 1 godzinę 15 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do wystudzenia.4. Sernik smarujemy pozostałą masą krówkową i posypujemy pokruszonymi herbatnikami.