ßßß
Składniki:1 kg twarogu z wiaderka1 kostka miękkiego masła + 2 łyżki do spodu1 szklanka cukru (1,5 jeśli ma być bardzo słodki)2 żółtka4 jajka2 budynie waniliowe bez cukru1 cukier waniliowy100 g herbatników

Poziom trudności 1 . 5/5Przygotowanie:Piekarnik nagrzać do 180 stopni.Herbatniki rozdrobnić w malakserze. 2 łyżki masła rozpuścić i dodać do herbatników. Wymieszać i rozłożyć na przygotowaną tortownicę, wyłożoną papierem do pieczenia. Delikatnie przyklepać.Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać żółtka i dokładnie zmiksować aż powstanie puszysta masa. Dodawać po jednym jajku, cały czas ucierając. Na końcu dodać twaróg i miksować. Wsypać budynie i dokładnie wszystko zmiksować.Masę twarogową wylać na przygotowany spód. Piec ok. 70 minut aż sernik delikatnie się zarumieni.Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.Smacznego!