ßßß Cookit - przepis na MANGO LASSI, azjatycki koktajl z mango

MANGO LASSI, azjatycki koktajl z mango

nazwa

Wykonanie

Uwielbiam mango i jem je dość często, ale zdecydowanie najbardziej smakuje mi zmiksowane z jogurtem i wzbogacone delikatnym smakiem wody różanej.
Jak pokroić/obrać mango - poradnik.
Jeżeli macie ochotę na wypróbowanie innego napoju mlecznego rodem z Azji, to polecam pakistański Badam Doodh .
Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres [email protected]. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło).
Składniki na 2-3 szklanki:
250 gramów miąższu mango* (zważyć po obraniu ze skórki i bez pestki)
350 gramów naturalnego jogurtu, zimnego
100 mililitrów mleka, zimnego
cukier (do smaku, ja nie używam)
odrobina wody różanej lub zmielonego kardamonu (do smaku)
kostki lodu, opcjonalnie
* mango można zamrozić przed zrobieniem koktajlu
Wykonanie:
1. Mango pokrój w kostkę.
2. Mleko, jogurt, mango, cukier zmiksuj.
3. Dodaj wodę różaną lub kardamon.
4. Podawaj schłodzone z kostkami lodu.
Smacznego :)
Źródło:http://przepisy-aleksandry.blogspot.com/2015/04/mango-lassi-azjatycki-koktajl-z-mango.html