Wykonanie

Uwielbiam
mango i jem je dość często, ale zdecydowanie najbardziej smakuje mi zmiksowane z
jogurtem i wzbogacone delikatnym smakiem
wody różanej.Jak pokroić/obrać
mango - poradnik.Jeżeli macie ochotę na wypróbowanie innego
napoju mlecznego rodem z Azji, to polecam pakistański Badam Doodh .Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres
[email protected]. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło).Składniki na 2-3 szklanki:250 gramów miąższu
mango* (zważyć po obraniu ze skórki i bez pestki)350 gramów
naturalnego jogurtu, zimnego100 mililitrów
mleka, zimnego
cukier (do smaku, ja nie używam)odrobina
wody różanej lub zmielonego
kardamonu (do smaku)kostki
lodu, opcjonalnie*
mango można zamrozić przed zrobieniem koktajlu

Wykonanie:1.
Mango pokrój w kostkę.2.
Mleko,
jogurt,
mango,
cukier zmiksuj.3. Dodaj
wodę różaną lub
kardamon.4. Podawaj schłodzone z kostkami
lodu.

Smacznego :)