Dawno nie było przepisu na bajgle – nadrabiam zaległości! Tym razem również część pieczywa chrupie, a część jest mięciutka – jak w przepisie na Chrupiący bajgiel z serem pleśniowym i szpinakiem .Składniki:1 bajgielgarść startego żółtego sera3 plasterki boczku wędzonego2 duże plasterki pomidoradrobno pokrojona czerwona cebulkaliść sałatypasta z suszonych pomidorówprzekrój bajgla na półdolną część połóż na spodzie od okrągłej formy do pieczenia*, posyp serem i wstaw do gorącego piekarnika lub pod grill, żeby ser się rozpuściłplastry boczku przekrój na pół (w poprzek) i podsmaż, by były chrupiące. Następnie przełóż na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, by pozbyć się nadmiaru tłuszczuułóż boczek na serze, następnie pomidory, cebulkę i sałatęgórną część bajgla posmaruj pastą z suszonych pomidorówSmacznego! :)*lub dowolnym naczyniu, które możesz wstawić do piekarnika