ßßß Cookit - przepis na Pieczarki faszerowane kozim serem

Pieczarki faszerowane kozim serem

nazwa

Wykonanie

Aby należycie uczcić dzisiejszy Dzień Pieczarek chciałabym zaprezentować Wam jeszcze jedno pieczarkowe danie w dniu dzisiejszym. Znów pieczarki pieczone…tym razem faszerowane serem kozim, suszonymi pomidorami i czerwoną cebulą – pychota!
Przypomniało mi się jak kiedyś Jamie Olivier przygotowywał w którymś ze swoich programów pieczarki faszerowane. Używał jakiejś innej odmiany pieczarek. Powiedział wtedy, że bardzo nie lubi tych białych… Nie wie co dobre i tyle 😛 Tak poza tym to bardzo go lubię, ale to mnie troszkę zirytowało, dlatego musiałam o tym napisać
Składniki na 2 osoby:
4 średnie pieczarki
40 g sera koziego sałatkowego
6 suszonych pomidorków z oliwy
1 mała czerwona cebula
1/2 łyżeczki tymianku
1. Pieczarki obieramy, odcinamy ogonki. Smarujemy oliwą pozostałą po suszonych pomidorkach w oliwie. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
2. Kozi serek kroimy w bardzo drobną kostkę. Siekamy pomidorki i cebulkę.
3. Składniki farszu mieszamy w miseczce razem z tymiankiem.
4. Nakładamy farsz do kapeluszy pieczarek.
5. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 180 °C.
Przepis dodaję do 2 akcji:
Źródło:http://mopswkuchni.net/2012/04/22/pieczarki-faszerowane-kozim-serem