Aby należycie uczcić dzisiejszy Dzień Pieczarek chciałabym zaprezentować Wam jeszcze jedno pieczarkowe danie w dniu dzisiejszym. Znów pieczarki pieczone…tym razem faszerowane serem kozim, suszonymi pomidorami i czerwoną cebulą – pychota!Przypomniało mi się jak kiedyś Jamie Olivier przygotowywał w którymś ze swoich programów pieczarki faszerowane. Używał jakiejś innej odmiany pieczarek. Powiedział wtedy, że bardzo nie lubi tych białych… Nie wie co dobre i tyle 😛 Tak poza tym to bardzo go lubię, ale to mnie troszkę zirytowało, dlatego musiałam o tym napisaćSkładniki na 2 osoby:4 średnie pieczarki40 g sera koziegosałatkowego6 suszonych pomidorków z oliwy1 mała czerwona cebula1/2 łyżeczki tymianku1. Pieczarki obieramy, odcinamy ogonki. Smarujemy oliwą pozostałą po suszonych pomidorkach w oliwie. Układamy w naczyniu żaroodpornym.2. Kozi serek kroimy w bardzo drobną kostkę. Siekamy pomidorki i cebulkę.3. Składniki farszu mieszamy w miseczce razem z tymiankiem.4. Nakładamy farsz do kapeluszy pieczarek.5. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 180 °C.Przepis dodaję do 2 akcji: