Wykonanie
Przepis ten jest bardzo prosty w przygotowaniu – idealne danie „na ostatnią chwilę”.Składniki (na ok 1l zupy):600g dyni (obranej i bez pestek)500ml
mleka sojowego (np. od Alpro -> KLIK)1
cebula (ok 100g)50g chorizo1
limonka1 ząbek
czosnkusól i
pieprz do smakupokrój chorizo na kawałki, przełóż na dużą patelnię i postaw na małym ogniudodaj posiekaną
cebulkę, jak lekko się zrumieni, dodaj pokrojoną na kawałki
dynięobsmaż chwilę, co jakiś czas mieszając, następnie zalej
mlekiem sojowym i gotuj, aż
dynia będzie miękkaprzelej zupę do dużej miski, zblendujdodaj rozgnieciony ząbek
czosnku i sok z 1/2
limonki, wymieszaj, dopraw do smaku
solą i
pieprzemSmacznego! :)