Wykonanie
Cudowne, rozpływające się
żółtko, chorizo i warzywa.. Świetny materiał na weekendowe śniadanie :)Składniki (na 2 porcje):1
czerwona papryka8
pomidorków koktajlowych (cherry)1 średnia
cebula50g chorizo2
jajkasólpieprzpaprykę opal nad gazem lub posmaruj
oliwą i wstaw do gorącego pieca, aż skórka
zrobi się czarnawłóż opaloną
paprykę do
torebki strunowej i szczelnie zamknij (lub do pudełka z pokrywką)chorizo pokrój w kostkę, wrzuć na patelnię, postaw na małym ogniu
cebulę pokrój w drobną kostkę, dodaj na patelnię jak chorizo puści tłuszcz, wymieszajsmaż na niedużym ogniu aż
cebula się zeszkliobierz
paprykę, pozbądź się pestek i białych części ze środka, pokrój w kostkę, dodaj na patelniędopraw
solą i
pieprzemnagrzej piec do 200 Cprzełóż chorizo z warzywami do dwóch kokilek, rozbij na nie po
jajku,
posól i posyp
pieprzemwstaw do pieca na 15 minut, aż wierzch
jajka się zetnie*podaj z opieczonymi kromkami
chleba pokrojonymi w paskiSmacznego! :)*
żółtko powinno być płynne