ßßß

Przygotowanie:Polędwiczkę z dorsza myjemy , suszymy , nacieramy sokiem z cytryny oprószamy solą i pieprzem z obu stron.Patelnię grillową rozgrzewamy ( ew. zwykłą bez dodatku tłuszczu) grillujemy rybę ok 3-4 min z każdej strony.Z pałeczek trawy cytrynowej odkrawamy końce , zdejmujemy wierzchnią warstwę , kroimy na mniejsze kawałki.W między czasie z truskawek odrywamy szypułki , kroimy je na 4 części,w małym garnuszku podgrzewamy śmietanę ztrawą cytrynową ok 3-4 min cały czas mieszając ( w kuchni wydobywa się piękny zapach cytryny)wyjmujemy je ześmietany.Dodajemy truskawki oraz cukier , blanszujemy je ok 5 min.Na usmażoną rybę , kładziemy salsę truskawkową oraz plasterek cytryny.SmacznegoPost navigation← Bardzo smaczne i proste w przygotowaniu mięso które bez wahania możemy podać na rodzinny obiad lub spotkanie ze znajomymi.Tak przygotowana przekąska zachęci nie tylko malucha lecz i dorosły chętnie po nią sięgnie :) Tortilla świetnie kombonuje się ze słodkimi truskawkami i bananem a przemycony liść sałaty dodaje witamin. →