Wykonanie
11 czerwca 2014Składniki:1 polędwiczka z
dorsza5
truskawek2 pałeczki
trawy cytrynowej2 łyżki
śmietany 18%szczypta
cukrusól świeżo mielona
pieprz świeżo mielony
Przygotowanie:Polędwiczkę z
dorsza myjemy , suszymy , nacieramy
sokiem z cytryny oprószamy
solą i
pieprzem z obu stron.Patelnię grillową rozgrzewamy ( ew. zwykłą bez dodatku tłuszczu) grillujemy
rybę ok 3-4 min z każdej strony.Z pałeczek
trawy cytrynowej odkrawamy końce , zdejmujemy wierzchnią warstwę , kroimy na mniejsze kawałki.W
między czasie z
truskawek odrywamy szypułki , kroimy je na 4 części,w małym garnuszku podgrzewamy
śmietanę ztrawą cytrynową ok 3-4 min cały czas mieszając ( w kuchni wydobywa się piękny zapach
cytryny)wyjmujemy je ze
śmietany.Dodajemy
truskawki oraz
cukier , blanszujemy je ok 5 min.Na usmażoną
rybę , kładziemy salsę
truskawkową oraz plasterek
cytryny.SmacznegoPost navigation← Bardzo smaczne i proste w przygotowaniu
mięso które bez wahania możemy podać na rodzinny obiad lub spotkanie ze znajomymi.Tak przygotowana przekąska zachęci nie tylko malucha lecz i dorosły chętnie po nią sięgnie :) Tortilla świetnie kombonuje się ze słodkimi
truskawkami i
bananem a przemycony liść
sałaty dodaje witamin. →