Wykonanie
Niedawno zauważyłam, że na moim blogu coś kulawo z surówkami. Jakoś tak się składa, że do tej
pory podczas „sesji zdjęciowych” skupiałam się przeważnie na daniach głównych i zapominałam o tym ważnym dodatku. Mam kilka niewykorzystanych surówkowych fotek z początków mojego blogowania – z perspektywy czasu nie
mogę na nie patrzeć 😛 Nie żebym była teraz zadowolona ze swoich zdjęć, ale te pierwsze to całkowita masakra jest. Zanim zaczęłam blogować, umieszczałam przepisy ze zdjęciami na pewnym portalu – część faktycznie była robiona na „odwal się” – bo za ilustrowane receptury dostawałam więcej punktów wymienialnych na nagrody.Obiecuję się poprawić – zacznę od mojej ulubionej (najlepsze archiwalne zdjęcie jakie znalazłam). Można ją wszamać jako dodatek do obiadu albo jako samodzielne danie (z uwagi na
cebulę bardziej kolacja niż śniadanie, bo kto by chciał ziać
cebulą przez cały dzień?) z dodatkiem
chleba posmarowanego
masełkiem albo po prostu maczanego w
śmietanie z surówki 😉 Pycha – w prostocie siła!
Składniki :1 mała
czerwona cebula1 mała biała
cebula3
pomidory2-3 łyżki kwaśnej
śmietany1 łyżeczka
octu z
czerwonego winaświeżo zmielony
kolorowy pieprzszczypta
soliCebule pokrój w piórka i po przełożeniu do miseczki pognieć ręcznie, aby je zmiękczyć.
Skrop octem.
Pomidory sparz i obierz ze skórki. Przekrój na pół,
potem na półcentymetrowe plasterki. Dorzuć do
cebuli, dodaj kwaśną
śmietanę, przypraw
pieprzem i
solą. Smacznego!
Related PostsZupa pomidorowa z pietruszkowymi kluskami lanymiBabka ziemniaczana z
białą kiełbasąWołowe
curry z
buraczkamiBiała kiełbasa pieczona w garnku rzymskimZupa ogórkowa z
kaszą manną