ßßß
Składniki (3 porcje):600 g fileta z łososia1 młody porok. 10 g zimnego masłaprzyprawy: sól, pieprz, sok z cytrynyFilet opłucz zimną wodą, osusz papierowym ręcznikiem i podziel na trzy równe części. Pora pokrój na dość grube talarki.Przyszykuj trzy arkusze folii aluminiowej. Każdy z nich posmaruj masłem (najłatwiej po prostu przejechać kostką po folii), następnie połóż filety skórą do dołu. Przypraw rybę solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, skrop dość obficie sokiem z cytryny. Na każdym płacie ryby połóż cienki plasterek masła i posyp porem. Zawiń każdy kawałek w folię tworząc paczuszkę.Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz przez około 20 minut.

Related PostsPstrąg pieczony z cytryną i masłem ziołowymPstrąg smażony z migdałamiŁososiowo-ogórkowe roladki z zielonych naleśnikówPstrąg łososiowy pieczony z migdałamiZielone szparagi po parysku (z sosem allemande)