Wykonanie
Składniki
brokuły, 1/2 główki
czosnek, 2 ząbki
pierś z kurczaka, 1 pojedyncza
sól morska, świeżo mielony
czarny pieprzoliwa do smażeniaSposób przygotowania1.
Brokuły zblanszować. Następnie rozdrobnić widelcem. Dodać przeciśnięty przez praskę
czosnek. Przyprawić
solą i
pieprzem. Wymieszać.2. Fileta umyć i osuszyć. Usunąć kostki i białe błonki. Wykonać głębokie nacięcie na środku filetu (tzw. kieszonkę), zaczynając od jego grubszej części. Przyprawić
solą i
pieprzem, również w środku. Wypełnić farszem. Otwór spiąć wykałaczkami.3. Krótko smażyć na mocno rozgrzanej
oliwie. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec przez około 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podawać z
ryżem ugotowanym na sypko.