ßßß





Składniki130g mąki15g proszku do pieczenia130g cukru80g masłaWanilia4 nektarynki125g jogurtu naturalnego3 jajkaSólJogurt naturalny powinien być płynny, nie gęsty jak śmietana.PrzygotowanieNastaw piekarnik na 180 stopni.Nektarynki podziel na ćwiartki wyciągając pestki.Utrzyj masło z cukrem, aż masa będzie gładka i puszysta.Oddziel żółtka od białek, białka ubij na sztywną pianę.Żółtka, ubite białka i ziarenka wanilii dodaj do masła i wymieszaj.Cały czas mieszając stopniowo dodawaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Mieszaj, aż wszystkie skłądniki się połączą.Wlej jogurt, wrzuć pokrojone nektarynki, ponownie wymieszaj.Wlej ciasto do tortownicy wyłożonej mokrym papierem do pieczenia. Piecz 35 minut.Smacznego!