Wykonanie
Jeśli lubicie
banany, to te tosty są właśnie dla Was - po prostu
bananowy odlot. Od pewnego czasu są u nas niekwestionowanym
hitem. Są przy tym proste i szybkie do przygotowania. Można do nich wykorzystać zbyt dojrzałe
banany. Jeśłi kiedyś staniecie przed dylematem, jak podzielić jednego
banana pomiędzy 2-3 osoby, ten przepis także pomoże. Smacznego!

1 dojrzały
banan1
jajko1/2 szklanki
mleka6 plastrów dowolnej
bułki (
kajzerka,
bułka pszenna, ew.
pieczywo tostowe)
masło do smażenia
Banana obieramy i rozgniatamy widelcem. Przekładamy do dużego, płaskiego naczynia, mieszamy dokładnie z
jajkiem i
mlekiem. W przygotowanej bananowej
masie układamy
pieczywo, by nasiąkło. Najpierw w z jednej,
potem z drugiej strony.
Tosty smażymy na niewielkiej ilości
masła z obu stron na złoto. Podajemy polane
syropem klonowym,
miodem lub posypane
cukrem pudrem. Świetnie smakują z dodatkiem naturalnego
twarożku.